vanderpoel_victorialopp

Nils van der Poels extrema utmaning blir en del av Victorialoppet

Den nyutnämnde Victoriapristagaren, Nils van der Poel, ska cykla från Vittangi i norr till Smygehuk i söder - en sträcka på 205 mil. Målet är att genomföra loppet på under 82 timmar. Nu står det klart att Nils extrema cykellopp blir hans bidrag till Victorialoppet - med målet att samla in 205.000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

205 mil.
82 timmar.
205 000 kronor.

Nils van der Poel laddar upp inför kommande vinter-OS på sitt alldeles egna sätt. Senast han gjorde något liknande vann han överraskande dubbla VM-guld och passade samtidigt på att slå världsrekordet på 10.000 meter. Det annorlunda verkar onekligen vara ett vinnande koncept - åtminstone för Nils.

Nils och hans kompis Lars Skantz har i år bestämt sig för att cykla de 205 milen från Vittangi i norr till Smygehuk i söder. Tiden de ska klara sträckan på är satt till under 82 timmar. Det är, minst sagt, en extrem utmaning. Nu har Nils bestämt sig för att loppet körs till förmån för Kronprinsessan Victorias fond. Målet är att samla in 205.000kr (1000kr/mil).

- Jag vet inte riktigt vad vi gett oss in på, men det är kul att känna kronprinsessan Victorias stöd och samtidigt få möjlighet att bidra till Victoriafondens viktiga arbete, säger Nils van Der Poel.

Nils och Lars resa genom Sverige startar den 30 juni och kommer att kunna följas här på victoriadagarna.se eller via Instagram. Självklart är alla redaktioner runt om i Sverige välkomna att hänga med på loppet. Några intervjuer kommer dock inte kunna ske före Nils och Lars anländer till Smygehuk.

van der Poels Victorialopp
Vem – Nils van der Poel och Lars Skantz
När - Start onsdag 30/6 kl. 08.00. Målgång lördag 3/7 kl 17.00, 81h senare.
Start - Vittangi
Mål - Smygehuk
Distans - 205 mil & 14.000 höjdmeter
Måltid - Under 82h
Tid i rörelse - 75h
Beräknad snitthastighet - 26km/h. Rullsnitt på 30km/h.
Sömn - 5h fördelat på tre nätter.
Bufferttid - 1h för oväntade utmaningar.
Planerad färdväg - Etapper:
Etapp 1 - Vittangi - Karesuando - Moskosel
Etapp 2 - Moskosel - Östersund
Etapp 3 - Östersund - Karlskoga
Etapp 4 - Karlskoga - Smygehuk

Victorialoppet
Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp som även samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond - som verkar för att ge svenska barn och ungdomar med funktionsnedsättning en aktiv fritid.
Även i år ges hela Sverige möjlighet att delta och bidra till fonden. Loppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer att även att kunna genomföras virtuellt, när och vart man vill, under perioden 30 juni till 15 juli. Utöver detta kommer 900 personer att delta i den nio kilometer långa och traditionella bansträckningen i Borgholm. Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

Så här genomförs årets Victorialopp

10 juni, 2021

Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp och tävling som också samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond. Även i år ges hela landet möjligheten att delta och bidra till fonden.

Pressinbjudan Victoriakonserten

9 juni, 2021

Pressackrediteringen till Victoriakonserten är nu öppen.
Press accreditation for the Victoria Concert is now open.

Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset

7 juni, 2021

Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset 2021 för att han i år tog skridskovärlden med storm genom dubbla VM-guld, samt världsrekord på den prestigefyllda distansen 10 000 meter.

Hanna och Kristina förstärker Victoriadagarna

25 mars, 2021

Vi är glada att välkomna två nya stjärnor till Victoriadagarna – Hanna Storm och Kristina Blad. Hanna och Kristina kommer i första hand jobba med affärsutveckling och försäljning.

Victoriakonserten 2021

17 mars, 2021

Årets Victoriakonsert kommer äga rum på Borgholms slottsruin den 14 juli. På grund av osäkerheten kring publikrestriktioner kommer det tyvärr inte ske någon biljettförsäljning till allmänheten.

Till minne av Kay Wiestål

18 februari, 2021

Det var med stor sorg vi i höstas nåddes av beskedet att Victoriadagarnas grundare lämnat oss kort efter sin 80-årsdag.