vanderpoel_victorialopp

Nils van der Poels extrema utmaning blir en del av Victorialoppet

Den nyutnämnde Victoriapristagaren, Nils van der Poel, ska cykla från Vittangi i norr till Smygehuk i söder - en sträcka på 205 mil. Målet är att genomföra loppet på under 82 timmar. Nu står det klart att Nils extrema cykellopp blir hans bidrag till Victorialoppet - med målet att samla in 205.000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

205 mil.
82 timmar.
205 000 kronor.

Nils van der Poel laddar upp inför kommande vinter-OS på sitt alldeles egna sätt. Senast han gjorde något liknande vann han överraskande dubbla VM-guld och passade samtidigt på att slå världsrekordet på 10.000 meter. Det annorlunda verkar onekligen vara ett vinnande koncept - åtminstone för Nils.

Nils och hans kompis Lars Skantz har i år bestämt sig för att cykla de 205 milen från Vittangi i norr till Smygehuk i söder. Tiden de ska klara sträckan på är satt till under 82 timmar. Det är, minst sagt, en extrem utmaning. Nu har Nils bestämt sig för att loppet körs till förmån för Kronprinsessan Victorias fond. Målet är att samla in 205.000kr (1000kr/mil).

- Jag vet inte riktigt vad vi gett oss in på, men det är kul att känna kronprinsessan Victorias stöd och samtidigt få möjlighet att bidra till Victoriafondens viktiga arbete, säger Nils van Der Poel.

Nils och Lars resa genom Sverige startar den 30 juni och kommer att kunna följas här på victoriadagarna.se eller via Instagram. Självklart är alla redaktioner runt om i Sverige välkomna att hänga med på loppet. Några intervjuer kommer dock inte kunna ske före Nils och Lars anländer till Smygehuk.

van der Poels Victorialopp
Vem – Nils van der Poel och Lars Skantz
När - Start onsdag 30/6 kl. 08.00. Målgång lördag 3/7 kl 17.00, 81h senare.
Start - Vittangi
Mål - Smygehuk
Distans - 205 mil & 14.000 höjdmeter
Måltid - Under 82h
Tid i rörelse - 75h
Beräknad snitthastighet - 26km/h. Rullsnitt på 30km/h.
Sömn - 5h fördelat på tre nätter.
Bufferttid - 1h för oväntade utmaningar.
Planerad färdväg - Etapper:
Etapp 1 - Vittangi - Karesuando - Moskosel
Etapp 2 - Moskosel - Östersund
Etapp 3 - Östersund - Karlskoga
Etapp 4 - Karlskoga - Smygehuk

Victorialoppet
Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp som även samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond - som verkar för att ge svenska barn och ungdomar med funktionsnedsättning en aktiv fritid.
Även i år ges hela Sverige möjlighet att delta och bidra till fonden. Loppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer att även att kunna genomföras virtuellt, när och vart man vill, under perioden 30 juni till 15 juli. Utöver detta kommer 900 personer att delta i den nio kilometer långa och traditionella bansträckningen i Borgholm. Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.

De uppträder på Victoriakonserten

5 juli, 2021

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli.

Nils van der Poel tvingas avsluta sin utmaning

1 juli, 2021

Efter 24 timmars cykling, 67 körda mil och 42 510 insamlade kronor tvingades Victoriapristagaren Nils van der Poel bryta sitt cykellopp.

Nils van der Poels underbara resa genom Sverige – 205 mil på 82 timmar

29 juni, 2021

På onsdag morgon inleder Nils van der Poel sin underbara resa genom Sverige. Och du är självklart välkommen att följa med honom, eller åtminstone se honom swisha förbi just din ort.

Hon leder Victoriakonserten

28 juni, 2021

Den folkkära programledaren Yvette Hermundstad leder Victoriakonserten för tredje år i rad.

Internationell ungdomsturnering i padel lanseras på Öland

22 juni, 2021

Under årets Victoriadagar på Öland lanseras Synsam Padel Cup, en ungdomsturnering med stora internationella ambitioner. Turneringen spelas 13-14 juli.