victorialoppet_1000x563

Så här genomförs årets Victorialopp

Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp och tävling som också samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond. Även i år ges hela landet möjligheten att delta och bidra till fonden.

Victorialoppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer anpassas så att så många som möjligt skall kunna delta.

Den 15 juli kommer 900 deltagare* att få springa den traditionella 9km bansträckningen i Borgholm. I tillägg till dessa 900 löpare kan alla som vill delta och genomföra Victorialoppet virtuellt under perioden 30 juni till 15 juli. För de som deltar virtuellt kommer det vara möjligt att springa, vandra eller cykla var som helst i Sverige. Alla deltagare i Victorialoppet är dessutom med och stödjer Kronprinsessan Victorias fond, som arbetar för en aktiv fritid för barn och ungdomar i Sverige med funktionsnedsättning.

Anmälan till Victorialoppet kostar 300 kr (150 kr för barn under 16 år i det virtuella loppet), varav en del av överskottet tillfaller Kronprinsessan Victorias fond. Om loppet av någon anledning skulle behöva ställas in återbetalas hela summan för anmälan.

Anmälan och mer information finns på victorialoppet.se

*Från den 1 juli gör Folkhälsomyndigheten bedömningen att det skall vara möjligt för 900 personer att delta i motionslopp utomhus.

Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.

De uppträder på Victoriakonserten

5 juli, 2021

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli.

Nils van der Poel tvingas avsluta sin utmaning

1 juli, 2021

Efter 24 timmars cykling, 67 körda mil och 42 510 insamlade kronor tvingades Victoriapristagaren Nils van der Poel bryta sitt cykellopp.

Nils van der Poels underbara resa genom Sverige – 205 mil på 82 timmar

29 juni, 2021

På onsdag morgon inleder Nils van der Poel sin underbara resa genom Sverige. Och du är självklart välkommen att följa med honom, eller åtminstone se honom swisha förbi just din ort.

Hon leder Victoriakonserten

28 juni, 2021

Den folkkära programledaren Yvette Hermundstad leder Victoriakonserten för tredje år i rad.

Internationell ungdomsturnering i padel lanseras på Öland

22 juni, 2021

Under årets Victoriadagar på Öland lanseras Synsam Padel Cup, en ungdomsturnering med stora internationella ambitioner. Turneringen spelas 13-14 juli.