victorialoppet_1000x563

Så här genomförs årets Victorialopp

Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp och tävling som också samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond. Även i år ges hela landet möjligheten att delta och bidra till fonden.

Victorialoppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer anpassas så att så många som möjligt skall kunna delta.

Den 15 juli kommer 900 deltagare* att få springa den traditionella 9km bansträckningen i Borgholm. I tillägg till dessa 900 löpare kan alla som vill delta och genomföra Victorialoppet virtuellt under perioden 30 juni till 15 juli. För de som deltar virtuellt kommer det vara möjligt att springa, vandra eller cykla var som helst i Sverige. Alla deltagare i Victorialoppet är dessutom med och stödjer Kronprinsessan Victorias fond, som arbetar för en aktiv fritid för barn och ungdomar i Sverige med funktionsnedsättning.

Anmälan till Victorialoppet kostar 300 kr (150 kr för barn under 16 år i det virtuella loppet), varav en del av överskottet tillfaller Kronprinsessan Victorias fond. Om loppet av någon anledning skulle behöva ställas in återbetalas hela summan för anmälan.

Anmälan och mer information finns på victorialoppet.se

*Från den 1 juli gör Folkhälsomyndigheten bedömningen att det skall vara möjligt för 900 personer att delta i motionslopp utomhus.

Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

Nils van der Poels extrema utmaning blir en del av Victorialoppet

11 juni, 2021

Victoriapristagaren Nils van der Poel ska cykla 205 mil från Vittangi i norr till Smygehuk i söder. Målet är att cykla på under 82 timmar och samla in 205.000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

Pressinbjudan Victoriakonserten

9 juni, 2021

Pressackrediteringen till Victoriakonserten är nu öppen.
Press accreditation for the Victoria Concert is now open.

Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset

7 juni, 2021

Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset 2021 för att han i år tog skridskovärlden med storm genom dubbla VM-guld, samt världsrekord på den prestigefyllda distansen 10 000 meter.

Hanna och Kristina förstärker Victoriadagarna

25 mars, 2021

Vi är glada att välkomna två nya stjärnor till Victoriadagarna – Hanna Storm och Kristina Blad. Hanna och Kristina kommer i första hand jobba med affärsutveckling och försäljning.

Victoriakonserten 2021

17 mars, 2021

Årets Victoriakonsert kommer äga rum på Borgholms slottsruin den 14 juli. På grund av osäkerheten kring publikrestriktioner kommer det tyvärr inte ske någon biljettförsäljning till allmänheten.

Till minne av Kay Wiestål

18 februari, 2021

Det var med stor sorg vi i höstas nåddes av beskedet att Victoriadagarnas grundare lämnat oss kort efter sin 80-årsdag.