padelarenaborgholm

Internationell ungdomsturnering i padel lanseras på Öland

Under årets Victoriadagar på Öland lanseras Synsam Padel Cup, en ungdomsturnering med stora internationella ambitioner. Bakom initiativet står Victoriadagarna, Synsam, Fabrice Pastor med Monte Carlo International Sports och APT Padel Tour, samt Padel Arena Borgholm och Ölands Turismorganisation.

Turneringen med namnet Synsam Padel Cup kommer att spelas i Borgholm på Öland under Victoriadagarna, mellan den 13-14 juli. Årets turnering kommer bjuda på tävlingsklasser, för både pojkar och flickor, i åldrarna 14, 16 och 18 år. Premiäråret kommer endast svenska spelare att delta men till 2022 kommer även spelare från andra länder att bjudas in.

- Victoriadagarnas mål är att inspirera till en hälsosam livsstil. Padelsporten har erbjudit en fantastisk möjlighet för många att vara aktiva under det senaste året. Därför känns det extra roligt att engagera sig i en turnering som kan inspirera och motivera unga i deras aktiva liv de kommande åren, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna

Målsättningen med turneringen är att bidra till padelns utveckling i Sverige och världen genom att erbjuda en internationell, prestigefylld ungdomsturnering för framtidens padelstjärnor. Turneringen ska sträva efter att vara inspirerande för såväl spelare som ledare. Barn och ungdomar ska få möjlighet att dela erfarenheter med likasinnade, utveckla sitt spel och tävla i internationell konkurrens.

APT Padel Tour är en global professionell padeltour för både damer och herrar, grundad av Fabrice Pastor. APT:s målsättning är att få padelsporten att växa globalt.

- Monte Carlo International Sports tillsammans med APT Padel Tour är väldigt stolta att få vara med och stötta detta fantastiska evenemang. Vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att utöva denna fantastiska sport. Målsättningen är att bli en av de största juniortävlingarna i Skandinavien. säger Thomas Johansson, APT Padel Tour.

Synsam är en av Europas ledande aktörer inom optik och är engagerade i barn och ungas möjlighet till en aktiv livsstil.

- Vi är superstolta över Synsam Padel Cup. Vi brinner för barns och ungdomars rätt till rörelse. Sedan ett par år erbjuder vi Nordens alla barn gratis aktivitetsglasögon, eftersom ett synfel aldrig får stå i vägen för lek och sport. Rörelse och utomhusvistelse bidrar till bättre ögonhälsa, så självklart vill vi bjuda in till roligt padelspel och gemenskap, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Padel Arena Borgholm är en av Sveriges modernaste padelanläggningar med fyra utomhusbanor, två inomhusbanor, två väderskyddade banor och två singelbanor - alla med professionell standard och med bästa läge i centrala Borgholm.

- Victoriadagarna är oerhört viktigt för Öland och något vi verkligen är stolta över. Att vi nu gemensamt kan addera en ungdomsturnering i padel tillsammans med aktörer med långsiktiga ambitioner känns verkligen spännande, säger Johan Göransson, Öland Turismorganisation

Kontakt
Stephan Rimér, Victoriadagarna
0708-28 73 04
stephan.rimer@leroymedia.se

Johan Göransson, Ölands Turimsorganisation
072-545 16 77
johan@oland.se

Lämna en kommentar

Victoriavandringen

10 maj, 2022

Victoriavandringen Upplev unika naturen på Södra Öland – en del av UNESCO’s världsarv. Victoriavandringen invigs på morgonen och pågår sedan hela måndagen den 11 juli. En vandringsdag för hela familjen. I år genomförs vandringen i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. Stora Alvaret utgör en av 15 svenska platser listade på Unesco’s världsarvslitsta. I trakterna …

Victoriavandringen Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten

21 april, 2022

Torsdagen den 21 april klockan 10.00 släpps biljetterna till Victoriakonserten via kalmarsalen.se   Victoriakonserten är den årliga hyllningen till H.K.H Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. Firandet sker på Borgholms Slott och bjuder på framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till Kronprinsessan Victorias Fond. En exklusiv möjlighet att få vara på …

Biljetter till Victoriakonserten Läs mer »

Victoriadagarna 2022

14 april, 2022

Årets Victoriadagar siktar på att bli en riktig folkfest. Veckan bjuder på ett stort antal aktiviteter. Den kulminerar på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli med en kunglig häst- och vagn-kortege genom centrala Borgholm upp till den tv-sända Victoriakonserten i slottsruinen. Men veckan innehåller självklart mycket mer än så. Den bjuder på en rad olika sportevenemang …

Victoriadagarna 2022 Läs mer »

Victorialoppet 2022

1 mars, 2022

Anmälan till Victorialoppet den 15 juli 2022 är nu öppen.

Synsam Padel Cup 2022

6 december, 2021

Snart öppnar anmälan till sommarens stora ungdomsturnering i padel, Synsam Padel Cup. Den 9-11 juli 2022 genomförs tävlingen för andra året och har tävlingsklasser i åldrarna 14, 16 och 18 år.

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.