padelarenaborgholm

Internationell ungdomsturnering i padel lanseras på Öland

Under årets Victoriadagar på Öland lanseras Synsam Padel Cup, en ungdomsturnering med stora internationella ambitioner. Bakom initiativet står Victoriadagarna, Synsam, Fabrice Pastor med Monte Carlo International Sports och APT Padel Tour, samt Padel Arena Borgholm och Ölands Turismorganisation.

Turneringen med namnet Synsam Padel Cup kommer att spelas i Borgholm på Öland under Victoriadagarna, mellan den 13-14 juli. Årets turnering kommer bjuda på tävlingsklasser, för både pojkar och flickor, i åldrarna 14, 16 och 18 år. Premiäråret kommer endast svenska spelare att delta men till 2022 kommer även spelare från andra länder att bjudas in.

- Victoriadagarnas mål är att inspirera till en hälsosam livsstil. Padelsporten har erbjudit en fantastisk möjlighet för många att vara aktiva under det senaste året. Därför känns det extra roligt att engagera sig i en turnering som kan inspirera och motivera unga i deras aktiva liv de kommande åren, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna

Målsättningen med turneringen är att bidra till padelns utveckling i Sverige och världen genom att erbjuda en internationell, prestigefylld ungdomsturnering för framtidens padelstjärnor. Turneringen ska sträva efter att vara inspirerande för såväl spelare som ledare. Barn och ungdomar ska få möjlighet att dela erfarenheter med likasinnade, utveckla sitt spel och tävla i internationell konkurrens.

APT Padel Tour är en global professionell padeltour för både damer och herrar, grundad av Fabrice Pastor. APT:s målsättning är att få padelsporten att växa globalt.

- Monte Carlo International Sports tillsammans med APT Padel Tour är väldigt stolta att få vara med och stötta detta fantastiska evenemang. Vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att utöva denna fantastiska sport. Målsättningen är att bli en av de största juniortävlingarna i Skandinavien. säger Thomas Johansson, APT Padel Tour.

Synsam är en av Europas ledande aktörer inom optik och är engagerade i barn och ungas möjlighet till en aktiv livsstil.

- Vi är superstolta över Synsam Padel Cup. Vi brinner för barns och ungdomars rätt till rörelse. Sedan ett par år erbjuder vi Nordens alla barn gratis aktivitetsglasögon, eftersom ett synfel aldrig får stå i vägen för lek och sport. Rörelse och utomhusvistelse bidrar till bättre ögonhälsa, så självklart vill vi bjuda in till roligt padelspel och gemenskap, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Padel Arena Borgholm är en av Sveriges modernaste padelanläggningar med fyra utomhusbanor, två inomhusbanor, två väderskyddade banor och två singelbanor - alla med professionell standard och med bästa läge i centrala Borgholm.

- Victoriadagarna är oerhört viktigt för Öland och något vi verkligen är stolta över. Att vi nu gemensamt kan addera en ungdomsturnering i padel tillsammans med aktörer med långsiktiga ambitioner känns verkligen spännande, säger Johan Göransson, Öland Turismorganisation

Kontakt
Stephan Rimér, Victoriadagarna
0708-28 73 04
stephan.rimer@leroymedia.se

Johan Göransson, Ölands Turimsorganisation
072-545 16 77
johan@oland.se

Lämna en kommentar

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.

De uppträder på Victoriakonserten

5 juli, 2021

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli.

Nils van der Poel tvingas avsluta sin utmaning

1 juli, 2021

Efter 24 timmars cykling, 67 körda mil och 42 510 insamlade kronor tvingades Victoriapristagaren Nils van der Poel bryta sitt cykellopp.

Nils van der Poels underbara resa genom Sverige – 205 mil på 82 timmar

29 juni, 2021

På onsdag morgon inleder Nils van der Poel sin underbara resa genom Sverige. Och du är självklart välkommen att följa med honom, eller åtminstone se honom swisha förbi just din ort.

Hon leder Victoriakonserten

28 juni, 2021

Den folkkära programledaren Yvette Hermundstad leder Victoriakonserten för tredje år i rad.

Nils van der Poels extrema utmaning blir en del av Victorialoppet

11 juni, 2021

Victoriapristagaren Nils van der Poel ska cykla 205 mil från Vittangi i norr till Smygehuk i söder. Målet är att cykla på under 82 timmar och samla in 205.000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.