vanderpoelkarta1

Nils van der Poels underbara resa genom Sverige - 205 mil på 82 timmar

På onsdag morgon inleder Nils van der Poel sin underbara resa genom Sverige. Och du är självklart välkommen att följa med honom, eller åtminstone se honom swisha förbi just din ort.

Den nyutnämnde Victoriapristagaren och hans kompis Lars Skantz ska cykla deras eget Victorialopp från Vittangi i norr till Smygehuk i söder - en sträcka på 205 mil. Målet är att genomföra loppet på under 82 timmar. Nils och Lars underbara resa genom Sverige genomförs till förmån för Kronprinsessan Victorias fond med målet att samla in 205.000 kronor.

Under Nils och Lars resa genom Sverige kommer de bland annat att cykla förbi följande städer och orter:

Vittangi - Svappavara - Gällivare - Jokkmokk - Arvidsjaur - Sorsele - Storuman - Strömsund - Östersund - Sveg - Orsa - Mora - Vansbro - Grythyttan - Karlskoga - Degerfors - Laxå - Karlsborg - Jönköping - Vaggeryd - Skillingaryd - Värnamo - Ljungby - Markaryd - Emmaljunga - Vittsjö - Hässleholm - Hörby - Skurup - Skateholm och Smykehuk.

Exakt när de cyklar förbi respektive ort kan vår följebil ge svar på.

- Jag vet inte riktigt vad vi gett oss in på, men det är kul att känna kronprinsessan Victorias stöd och samtidigt få möjlighet att bidra till Victoriafondens viktiga arbete, säger Nils van Der Poel.

Nils och Lars resa genom Sverige startar den 30 juni och kommer att kunna följas på victoriadagarna.se eller via Instagram. Självklart är alla redaktioner runt om i Sverige välkomna att hänga med på loppet. Några intervjuer kommer dock inte kunna ske före Nils och Lars anländer till Smygehuk.

VAN DER POELS VICTORIALOPP
Vem – Nils van der Poel och Lars Skantz
När - Start onsdag 30/6 kl. 08.00. Målgång lördag 3/7 kl 17.00, 81h senare.
Start - Vittangi
Mål - Smygehuk
Distans - 205 mil & 14.000 höjdmeter
Måltid - Under 82h
Tid i rörelse - 75h
Beräknad snitthastighet - 26km/h. Rullsnitt på 30km/h.
Sömn - 5h fördelat på tre nätter.
Bufferttid - 1h för oväntade utmaningar.

Planerad färdväg - Etapper:
Etapp 1 - Vittangi - Karesuando - Moskosel
Etapp 2 - Moskosel - Östersund
Etapp 3 - Östersund - Karlskoga
Etapp 4 - Karlskoga - Smygehuk

VICTORIALOPPET
Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp som även samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond - som verkar för att ge svenska barn och ungdomar med funktionsnedsättning en aktiv fritid.

Även i år ges hela Sverige möjlighet att delta och bidra till fonden. Loppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer att även att kunna genomföras virtuellt, när och vart man vill, under perioden 30 juni till 15 juli. Utöver detta kommer 900 personer att delta i den nio kilometer långa och traditionella bansträckningen i Borgholm. Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

De uppträder på Victoriakonserten

15 juni, 2023

Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Det är artisterna som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten den 14 juli.  Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag, en insamling till Kronprinsessan Victorias fond samt utdelning av Victoriapriset. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus och Linnea Henriksson. …

De uppträder på Victoriakonserten Läs mer »

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter

14 juni, 2023

Den 14 juli ska Yvette Hermundstad för femte gången leda Victoriakonserten från Öland. Även i år sänds konserten från Borgholms slott, där födelsedagsbarnet, Kronprinsessan Victoria, firas med en rad artistframträdande men också delar ut årets Victoriapris. – Det känns ärofyllt och väldigt kul att för femte gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan. En …

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter Läs mer »

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023

7 juni, 2023

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 för sin fenomenala fjolårssäsong i NHL. Karlsson blev då första back på 30 år att nå ett tresiffrigt poängantal. 101 poäng på 82 matcher, under en och samma säsong, innebar att Erik Karlsson, som första svenska back någonsin, sällade sig till en unik lista av hockeylegendarer som nått den magiska …

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli

8 mars, 2023

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Torsdag den 9 mars kl 10.00 släpps biljetterna till sommarens Victoriakonsert i Borgholms slottsruin. Den 14 juli firas årligen Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Victoriakonserten bjuder på framträdande av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Biljetterna kommer att finnas till försäljning på kalmarsalen.se …

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Läs mer »

Firandet på Sollidens slott

11 juli, 2022

Firandet på Sollidens slott I år startar återigen firandet av Kronprinsessans födelsedag på Solliden. Nytt för i år är att Kronprinsessan och hennes familj kommer att åka i kortege genom Borgholm med start framför Sollidens Slott. Firandet börjar traditionsenligt under eftermiddagen med att Kungaparet och Kronprinsessan med familj kommer ut från Sollidens Slott. Här ges …

Firandet på Sollidens slott Läs mer »

Fotbollsfest på Strand Hotell

9 juli, 2022

Fotbolls-EM på storbildsskärm Tillsammans med Framtid Borgholm bjuder vi in till fotbollsfest på Strand Hotell. Kom och heja fram landslaget redan ikväll när de möter Nederländerna kl 21.00 i Sheffield. Ses där!