vanderpoelkarta1

Nils van der Poels underbara resa genom Sverige - 205 mil på 82 timmar

På onsdag morgon inleder Nils van der Poel sin underbara resa genom Sverige. Och du är självklart välkommen att följa med honom, eller åtminstone se honom swisha förbi just din ort.

Den nyutnämnde Victoriapristagaren och hans kompis Lars Skantz ska cykla deras eget Victorialopp från Vittangi i norr till Smygehuk i söder - en sträcka på 205 mil. Målet är att genomföra loppet på under 82 timmar. Nils och Lars underbara resa genom Sverige genomförs till förmån för Kronprinsessan Victorias fond med målet att samla in 205.000 kronor.

Under Nils och Lars resa genom Sverige kommer de bland annat att cykla förbi följande städer och orter:

Vittangi - Svappavara - Gällivare - Jokkmokk - Arvidsjaur - Sorsele - Storuman - Strömsund - Östersund - Sveg - Orsa - Mora - Vansbro - Grythyttan - Karlskoga - Degerfors - Laxå - Karlsborg - Jönköping - Vaggeryd - Skillingaryd - Värnamo - Ljungby - Markaryd - Emmaljunga - Vittsjö - Hässleholm - Hörby - Skurup - Skateholm och Smykehuk.

Exakt när de cyklar förbi respektive ort kan vår följebil ge svar på.

- Jag vet inte riktigt vad vi gett oss in på, men det är kul att känna kronprinsessan Victorias stöd och samtidigt få möjlighet att bidra till Victoriafondens viktiga arbete, säger Nils van Der Poel.

Nils och Lars resa genom Sverige startar den 30 juni och kommer att kunna följas på victoriadagarna.se eller via Instagram. Självklart är alla redaktioner runt om i Sverige välkomna att hänga med på loppet. Några intervjuer kommer dock inte kunna ske före Nils och Lars anländer till Smygehuk.

VAN DER POELS VICTORIALOPP
Vem – Nils van der Poel och Lars Skantz
När - Start onsdag 30/6 kl. 08.00. Målgång lördag 3/7 kl 17.00, 81h senare.
Start - Vittangi
Mål - Smygehuk
Distans - 205 mil & 14.000 höjdmeter
Måltid - Under 82h
Tid i rörelse - 75h
Beräknad snitthastighet - 26km/h. Rullsnitt på 30km/h.
Sömn - 5h fördelat på tre nätter.
Bufferttid - 1h för oväntade utmaningar.

Planerad färdväg - Etapper:
Etapp 1 - Vittangi - Karesuando - Moskosel
Etapp 2 - Moskosel - Östersund
Etapp 3 - Östersund - Karlskoga
Etapp 4 - Karlskoga - Smygehuk

VICTORIALOPPET
Victorialoppet är ett över 40 år gammalt motionslopp som även samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias fond - som verkar för att ge svenska barn och ungdomar med funktionsnedsättning en aktiv fritid.

Även i år ges hela Sverige möjlighet att delta och bidra till fonden. Loppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer att även att kunna genomföras virtuellt, när och vart man vill, under perioden 30 juni till 15 juli. Utöver detta kommer 900 personer att delta i den nio kilometer långa och traditionella bansträckningen i Borgholm. Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil.

Lämna en kommentar

Victoriavandringen

10 maj, 2022

Victoriavandringen Upplev unika naturen på Södra Öland – en del av UNESCO’s världsarv. Victoriavandringen invigs på morgonen och pågår sedan hela måndagen den 11 juli. En vandringsdag för hela familjen. I år genomförs vandringen i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. Stora Alvaret utgör en av 15 svenska platser listade på Unesco’s världsarvslitsta. I trakterna …

Victoriavandringen Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten

21 april, 2022

Torsdagen den 21 april klockan 10.00 släpps biljetterna till Victoriakonserten via kalmarsalen.se   Victoriakonserten är den årliga hyllningen till H.K.H Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. Firandet sker på Borgholms Slott och bjuder på framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till Kronprinsessan Victorias Fond. En exklusiv möjlighet att få vara på …

Biljetter till Victoriakonserten Läs mer »

Victoriadagarna 2022

14 april, 2022

Årets Victoriadagar siktar på att bli en riktig folkfest. Veckan bjuder på ett stort antal aktiviteter. Den kulminerar på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli med en kunglig häst- och vagn-kortege genom centrala Borgholm upp till den tv-sända Victoriakonserten i slottsruinen. Men veckan innehåller självklart mycket mer än så. Den bjuder på en rad olika sportevenemang …

Victoriadagarna 2022 Läs mer »

Victorialoppet 2022

1 mars, 2022

Anmälan till Victorialoppet den 15 juli 2022 är nu öppen.

Synsam Padel Cup 2022

6 december, 2021

Snart öppnar anmälan till sommarens stora ungdomsturnering i padel, Synsam Padel Cup. Den 9-11 juli 2022 genomförs tävlingen för andra året och har tävlingsklasser i åldrarna 14, 16 och 18 år.

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.