Victoriadagarna 2022

Victoriadagarna 2022

Årets Victoriadagar siktar på att bli en riktig folkfest. Veckan bjuder på ett stort antal aktiviteter. Den kulminerar på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli med en kunglig häst- och vagn-kortege genom centrala Borgholm upp till den tv-sända Victoriakonserten i slottsruinen. Men veckan innehåller självklart mycket mer än så. Den bjuder på en rad olika sportevenemang och artistuppträdanden - och hyllningskonserten direktsänds i år även på en storbildsskärm i Borgholm. Det kommer även att finnas möjlighet för allmänheten att köpa biljetter till konserten.

 

Den 14 juli i år fyller Kronprinsessan 45 år. Det ska firas. Rejält. Årets Victoriadagar äger rum på Öland mellan den 9-15 juli. Efter två år av begränsningar kan Victoriadagarna äntligen öppna upp för publika aktiviteter och festligheter. Veckan bjuder på massor av underhållning, konserter och aktiviteter för både barn och vuxna.

Efterlängtade klassiker som Victorialoppet är tillbaka men även nya aktiviteter som Ölands idrottsdagar för alla barn i Borgholm.

Nytt för i år är även den kungliga häst- och vagn-kortegen som kommer att gå genom stadens centrala delar på sin väg till Victoriakonserten i Borgholms slottsruin. En nyhet är även att Victoriakonserten kommer att direktsändas på storbildsskärm i centrala Borgholm för alla som vill se konserten innan den visas för resten av Sverige på SVT. Och för den som vill närvara på själva konserten så kommer biljetter att släppas till försäljning kl. 10.00 den 21 april via kalmarsalen.se.

 

Aktiviteter under Victoriadagarna 2022

9 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Ana Diaz – Kackelstugan
Måns Zelmerlöw – Kaffetorpet Sollidens slott

10 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Uggla, Miss Li & Petter – Borgholms slott

11 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Eric Gadd – Kackelstugan
Victoriavandringen – Alvaret

12 JULI
Kristofer Greczula – Kackelstugan
Victoriapadeln – Borgholm Padel Arena
Ölands idrottsdagar – Borgholms IP

13 JULI
Victoriagolfen – Ekerum Resort Öland
Ölands idrottsdagar – Borgholms IP
Ludwig Hart – Kackelstugan
Jill Johnsson – Kaffetorpet Sollidens slott
Fotbolls-EM: Sverige vs Schweiz – Storbildsskärm Borgholm

14 JULI
Kunglig kortege genom Borgholm till slottsruinen
Victoriakonserten – Borgholms slott
Victoriakonserten – Storbildsskärm Borgholm
Jon Henrik Fjällgren – Kackelstugan
Fest – Strand Hotel

15 JULI
Victorialoppet – Borgholms IP
Molly Sandén – Borgholms slott
Chris Kläfford – Kackelstugan
Niklas Strömstedt – Kaffetorpet Sollidens slott
Thomas Stenström – VIDA

 

 

 

Om Födelsedagskortegen den 14 juli

I och med firandet av Kronprinsessans 45-årsdag i sommar kommer Kronprinsessan med familj att färdas med häst och vagn genom Borgholm på sin väg till den tv-sända hyllningskonserten i Borgholms slottsruin. Ett fantastiskt tillfälle att hylla vår Kronprinsessa på hennes födelsedag.

 

Om Victoriadagarna

Victoriadagarna är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag. Under Victoriadagarna förvandlas Öland till en mötesplats som inspirerar till en hälsosam livsstil, hyllar svensk idrott och samlar in medel till förmån för Kronprinsessan Victorias Fond.

Aktiviteter för allmänheten blandas med exklusiva tillställningar, där det även samlas in medel till Kronprinsessan Victorias fond. Insamlingen avslutas under den tv-sända Victoriakonserten, där också det anrika och prestigefyllda Victoriapriset delas ut till Sveriges främsta idrottare.

 

För ytterligare information, se victoriadagarna.se eller vänligen kontakta:

Stephan Rimér – Victoriadagarna
stephan.rimer@leroymedia.se
070 828 73 04

Max Lagerbäck – Press
maxtcb@gmail.com
072 251 55 50

Lämna en kommentar

Victoriavandringen

10 maj, 2022

Victoriavandringen Upplev unika naturen på Södra Öland – en del av UNESCO’s världsarv. Victoriavandringen invigs på morgonen och pågår sedan hela måndagen den 11 juli. En vandringsdag för hela familjen. I år genomförs vandringen i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. Stora Alvaret utgör en av 15 svenska platser listade på Unesco’s världsarvslitsta. I trakterna …

Victoriavandringen Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten

21 april, 2022

Torsdagen den 21 april klockan 10.00 släpps biljetterna till Victoriakonserten via kalmarsalen.se   Victoriakonserten är den årliga hyllningen till H.K.H Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. Firandet sker på Borgholms Slott och bjuder på framträdanden av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och insamling till Kronprinsessan Victorias Fond. En exklusiv möjlighet att få vara på …

Biljetter till Victoriakonserten Läs mer »

Victorialoppet 2022

1 mars, 2022

Anmälan till Victorialoppet den 15 juli 2022 är nu öppen.

Synsam Padel Cup 2022

6 december, 2021

Snart öppnar anmälan till sommarens stora ungdomsturnering i padel, Synsam Padel Cup. Den 9-11 juli 2022 genomförs tävlingen för andra året och har tävlingsklasser i åldrarna 14, 16 och 18 år.

Drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond

19 augusti, 2021

Under årets Victoriakonsert inkom drygt 2,5 miljoner kr till Kronprinsessan Victorias fond, vilket är en ökning med 35 procent från året innan.

De uppträder på Victoriakonserten 2021

5 juli, 2021

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli.