Victoriadagarna 2022

Victoriadagarna 2022

Årets Victoriadagar siktar på att bli en riktig folkfest. Veckan bjuder på ett stort antal aktiviteter. Den kulminerar på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli med en kunglig häst- och vagn-kortege genom centrala Borgholm upp till den tv-sända Victoriakonserten i slottsruinen. Men veckan innehåller självklart mycket mer än så. Den bjuder på en rad olika sportevenemang och artistuppträdanden - och hyllningskonserten direktsänds i år även på en storbildsskärm i Borgholm. Det kommer även att finnas möjlighet för allmänheten att köpa biljetter till konserten.

 

Den 14 juli i år fyller Kronprinsessan 45 år. Det ska firas. Rejält. Årets Victoriadagar äger rum på Öland mellan den 9-15 juli. Efter två år av begränsningar kan Victoriadagarna äntligen öppna upp för publika aktiviteter och festligheter. Veckan bjuder på massor av underhållning, konserter och aktiviteter för både barn och vuxna.

Efterlängtade klassiker som Victorialoppet är tillbaka men även nya aktiviteter som Ölands idrottsdagar för alla barn i Borgholm.

Nytt för i år är även den kungliga häst- och vagn-kortegen som kommer att gå genom stadens centrala delar på sin väg till Victoriakonserten i Borgholms slottsruin. En nyhet är även att Victoriakonserten kommer att direktsändas på storbildsskärm i centrala Borgholm för alla som vill se konserten innan den visas för resten av Sverige på SVT. Och för den som vill närvara på själva konserten så kommer biljetter att släppas till försäljning kl. 10.00 den 21 april via kalmarsalen.se.

 

Aktiviteter under Victoriadagarna 2022

9 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Ana Diaz – Kackelstugan
Måns Zelmerlöw – Kaffetorpet Sollidens slott

10 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Uggla, Miss Li & Petter – Borgholms slott

11 JULI
Synsam Padel Cup – Borgholm Padel Arena
Eric Gadd – Kackelstugan
Victoriavandringen – Alvaret

12 JULI
Kristofer Greczula – Kackelstugan
Victoriapadeln – Borgholm Padel Arena
Ölands idrottsdagar – Borgholms IP

13 JULI
Victoriagolfen – Ekerum Resort Öland
Ölands idrottsdagar – Borgholms IP
Ludwig Hart – Kackelstugan
Jill Johnsson – Kaffetorpet Sollidens slott
Fotbolls-EM: Sverige vs Schweiz – Storbildsskärm Borgholm

14 JULI
Kunglig kortege genom Borgholm till slottsruinen
Victoriakonserten – Borgholms slott
Victoriakonserten – Storbildsskärm Borgholm
Jon Henrik Fjällgren – Kackelstugan
Fest – Riff Borgholm

15 JULI
Victorialoppet – Borgholms IP
Molly Sandén – Borgholms slott
Chris Kläfford – Kackelstugan
Niklas Strömstedt – Kaffetorpet Sollidens slott
Thomas Stenström – VIDA

 

 

 

Om Födelsedagskortegen den 14 juli

I och med firandet av Kronprinsessans 45-årsdag i sommar kommer Kronprinsessan med familj att färdas med häst och vagn genom Borgholm på sin väg till den tv-sända hyllningskonserten i Borgholms slottsruin. Ett fantastiskt tillfälle att hylla vår Kronprinsessa på hennes födelsedag.

 

Om Victoriadagarna

Victoriadagarna är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag. Under Victoriadagarna förvandlas Öland till en mötesplats som inspirerar till en hälsosam livsstil, hyllar svensk idrott och samlar in medel till förmån för Kronprinsessan Victorias Fond.

Aktiviteter för allmänheten blandas med exklusiva tillställningar, där det även samlas in medel till Kronprinsessan Victorias fond. Insamlingen avslutas under den tv-sända Victoriakonserten, där också det anrika och prestigefyllda Victoriapriset delas ut till Sveriges främsta idrottare.

 

För ytterligare information, se victoriadagarna.se eller vänligen kontakta:

Stephan Rimér – Victoriadagarna
stephan.rimer@leroymedia.se
070 828 73 04

Max Lagerbäck – Press
maxtcb@gmail.com
072 251 55 50

Lämna en kommentar

De uppträder på Victoriakonserten

15 juni, 2023

Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Det är artisterna som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten den 14 juli.  Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag, en insamling till Kronprinsessan Victorias fond samt utdelning av Victoriapriset. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus och Linnea Henriksson. …

De uppträder på Victoriakonserten Läs mer »

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter

14 juni, 2023

Den 14 juli ska Yvette Hermundstad för femte gången leda Victoriakonserten från Öland. Även i år sänds konserten från Borgholms slott, där födelsedagsbarnet, Kronprinsessan Victoria, firas med en rad artistframträdande men också delar ut årets Victoriapris. – Det känns ärofyllt och väldigt kul att för femte gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan. En …

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter Läs mer »

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023

7 juni, 2023

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 för sin fenomenala fjolårssäsong i NHL. Karlsson blev då första back på 30 år att nå ett tresiffrigt poängantal. 101 poäng på 82 matcher, under en och samma säsong, innebar att Erik Karlsson, som första svenska back någonsin, sällade sig till en unik lista av hockeylegendarer som nått den magiska …

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli

8 mars, 2023

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Torsdag den 9 mars kl 10.00 släpps biljetterna till sommarens Victoriakonsert i Borgholms slottsruin. Den 14 juli firas årligen Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Victoriakonserten bjuder på framträdande av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Biljetterna kommer att finnas till försäljning på kalmarsalen.se …

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Läs mer »

Firandet på Sollidens slott

11 juli, 2022

Firandet på Sollidens slott I år startar återigen firandet av Kronprinsessans födelsedag på Solliden. Nytt för i år är att Kronprinsessan och hennes familj kommer att åka i kortege genom Borgholm med start framför Sollidens Slott. Firandet börjar traditionsenligt under eftermiddagen med att Kungaparet och Kronprinsessan med familj kommer ut från Sollidens Slott. Här ges …

Firandet på Sollidens slott Läs mer »

Fotbollsfest på Strand Hotell

9 juli, 2022

Fotbolls-EM på storbildsskärm Tillsammans med Framtid Borgholm bjuder vi in till fotbollsfest på Strand Hotell. Kom och heja fram landslaget redan ikväll när de möter Nederländerna kl 21.00 i Sheffield. Ses där!