bilder_artister_hemsida

De uppträder på Victoriakonserten 2021

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten 14 juli. Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag och i år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden från Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Mando Diao, Smith & Thell, Moonica Mac och Sofia Jannok. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

– Det känns väldigt inspirerande att kunna presentera ett så starkt uppställ av artister i år när vi har äran att välkomna tillbaka såväl kungafamiljen som några hundra personer i publiken. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Victoriakonserten äger rum inför en begränsad publik på Borgholms slott och sänds i SVT1 och SVT Play onsdag 14 juli kl 21:00. Programledare är Yvette Hermundstad och Victoriapriset delas ut till Nils van der Poel.

Om Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är Sveriges hetaste manlige artist just nu med totalt över 400 miljoner spelningar på alla plattformar. Efter en succéartad medverkan i ”Så mycket bättre” i höstas har Benjamin i år släppt sina två första album på svenska. Nyligen släppte han även låten ”Smile”, som är tillägnad systern Bianca.

Om Sabina Ddumba
Det har gått sex år sedan Grammisprisade Sabina Ddumba slog igenom med singlarna ”Scarred for Life” och ”Effortless” och fyra år sedan det hyllade debutalbumet ”Homeward Bound” landade. Efter flertal uppmärksammade turnéer, spelning på Way Out Wests största scen och medverkan i ”Så mycket bättre” är hon nu aktuell med sitt andra album ”The Forgotten Ones”.

Om Mando Diao
Borlängebandet Mando Diao är ett av Sveriges mest framgångsrika rockband med tio studioalbum och över 1,5 miljoner sålda skivor sedan debuten 2002. I fjol släpptes albumet ”I solnedgången”, som bland annat innehåller tonsättningar av klassiska dikter av Gustaf Fröding, Karin Boye och Nils Ferlin. På Victoriakonserten medverkar originalmedlemmarna Björn Dixgård och Daniel Haglund.

Om Smith & Thell
Mary Jane Smith och Victor Thell, mer kända som Smith & Thell, träffades som tonåringar på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg. Sedan dess har det blivit succé med både egen musik och låtar skrivna åt andra. Den Grammisprisade duon var 2019 en av de mest spelade artisterna på svensk radio och i år släppte de sitt andra album, ”Pixie’s Parasol”.

Om Moonica Mac
Moonica Mac släppte sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” 2019 och har sedan dess skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Artistnamnet är en kombination av Monica Zetterlund och Fleetwood Mac och kom till när hon skulle försöka förklara sitt sound. I år har hon bland annat släppt singeln "Det stora röda huset" tillsammans med Benjamin Ingrosso.

Om Sofia Jannok
Sofia Jannok skriver musik på såväl svenska som engelska och samiska. Sofia använder sin musikaliska plattform och sitt konstnärskap för att föra urfolkens talan och hon har nominerats till flera Grammisar, belönats med Ulla Billquiststipendiet, Taube-stipendiet, samt Konstnärsnämndens största stipendium som sträcker sig över tio år.

Lämna en kommentar

De uppträder på Victoriakonserten

15 juni, 2023

Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Det är artisterna som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten den 14 juli.  Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag, en insamling till Kronprinsessan Victorias fond samt utdelning av Victoriapriset. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus och Linnea Henriksson. …

De uppträder på Victoriakonserten Läs mer »

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter

14 juni, 2023

Den 14 juli ska Yvette Hermundstad för femte gången leda Victoriakonserten från Öland. Även i år sänds konserten från Borgholms slott, där födelsedagsbarnet, Kronprinsessan Victoria, firas med en rad artistframträdande men också delar ut årets Victoriapris. – Det känns ärofyllt och väldigt kul att för femte gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan. En …

Yvette Hermundstad –det ärofyllda uppdraget fortsätter Läs mer »

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023

7 juni, 2023

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 för sin fenomenala fjolårssäsong i NHL. Karlsson blev då första back på 30 år att nå ett tresiffrigt poängantal. 101 poäng på 82 matcher, under en och samma säsong, innebar att Erik Karlsson, som första svenska back någonsin, sällade sig till en unik lista av hockeylegendarer som nått den magiska …

Erik Karlsson tilldelas Victoriapriset 2023 Läs mer »

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli

8 mars, 2023

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Torsdag den 9 mars kl 10.00 släpps biljetterna till sommarens Victoriakonsert i Borgholms slottsruin. Den 14 juli firas årligen Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Victoriakonserten bjuder på framträdande av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Biljetterna kommer att finnas till försäljning på kalmarsalen.se …

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Läs mer »

Firandet på Sollidens slott

11 juli, 2022

Firandet på Sollidens slott I år startar återigen firandet av Kronprinsessans födelsedag på Solliden. Nytt för i år är att Kronprinsessan och hennes familj kommer att åka i kortege genom Borgholm med start framför Sollidens Slott. Firandet börjar traditionsenligt under eftermiddagen med att Kungaparet och Kronprinsessan med familj kommer ut från Sollidens Slott. Här ges …

Firandet på Sollidens slott Läs mer »

Fotbollsfest på Strand Hotell

9 juli, 2022

Fotbolls-EM på storbildsskärm Tillsammans med Framtid Borgholm bjuder vi in till fotbollsfest på Strand Hotell. Kom och heja fram landslaget redan ikväll när de möter Nederländerna kl 21.00 i Sheffield. Ses där!