VICTORIA 'KONSERTEN

Nu är det klart vilka artister som uppträder på den SVT-sända Victoriakonserten den 14 juli. Victoriakonserten är en hyllning till Kronprinsessan på hennes födelsedag, en insamling till Kronprinsessan Victorias fond samt utdelning av Victoriapriset. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell samt Jonathan Johansson. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är Yvette Hermundstad.

Victoriakonserten äger rum på Borgholms slott och sänds i SVT1 och på SVT Play torsdagen den 14 juli klockan 21.00. Programledare är, för fjärde året i rad, Yvette Hermundstad. Victoriapriset delas ut till Ebba Årsjö.

– Vi ser fram emot att kunna gratulera Kronprinsessan Victoria på hennes 45-årsdag tillsammans med några av Sveriges mest populära och folkkära artister. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live för publiken på plats och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

 

Tove Styrke

Tove Styrke är en av Sveriges mest hyllade popartister. Nyligen släppte hon sitt fjärde album ”HARD”, ett album som genomsyras av elektrisk romantik och en explosion av känslor. Tove har nyligen kommit hem från en slutsåld Europaturné med världsartisten MARINA.

Tomas Ledin

Få artister är så djupt sammanlänkade med Sverige som Tomas Ledin. ’En del av mitt hjärta’, ’Sommaren är kort’, ’Hon gör allt för att göra mig lycklig’, ’Vi är på gång’ – listan med svenska hits skulle kunna göras väldigt lång. I år firar han 50 år som artist samtidigt som ha nyligen fyllde 70 år.

Victor Leksell

Victor Leksell har snabbt etablerat sig som en av Sveriges absolut största artister. Han innehar rekordet för Sveriges mest streamade låt någonsin på svenska med låten ”Svag”. Den var också första svenska låt att nå 100 miljoner streams och har idag nästan 170 miljoner streams. 2021 prisades Leksell som årets artist, årets låt (”Svag”) samt årets album (”Fånga mig när jag faller”).

Janice

Janices debutalbum Fallin’ Up från 2018 hyllades unisont av kritikerna och nominerades till en Grammis. Med sin unika blandning av samtida R&B och klassisk soul har Janice under de senaste åren uppträtt i några av Sveriges största TV-format och hennes låtar har frontat flera globala kampanjer under det senaste året. 2022 är Janice aktuell i rollen som Maria Magdalena i musikalen Jesus Christ Superstar.

Jonathan Johansson

Jonathan Johanssons hit "Rosa Himmel" blev 2019 den mest streamde svenska låten i Sverige med Molly Sandén som sångerska. Det kritikerrosade albumet "Scirocco" släpptes 2020 och var det första albumet sedan "Love & Devotion". 2022 är han aktuell med sitt åttonde album ”Om vi får leva” som släpptes under våren.

Yvette Hermundstad

Yvette Hermundstad är sportjournalist och en av Sveriges mest rutinerade programledare. Hon leder i år Victoriakonserten för fjärde gången. Hermundstad är idag programledare i SVT:s morgonstudio men är kanske mest känd från Vinterstudion och en lång rad andra produktioner bland annat som programledare för Vasaloppet.

Lämna en kommentar

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli

8 mars, 2023

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Torsdag den 9 mars kl 10.00 släpps biljetterna till sommarens Victoriakonsert i Borgholms slottsruin. Den 14 juli firas årligen Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Victoriakonserten bjuder på framträdande av framstående artister, utdelning av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias fond. Biljetterna kommer att finnas till försäljning på kalmarsalen.se …

Biljetter till Victoriakonserten den 14 juli Läs mer »

Firandet på Sollidens slott

11 juli, 2022

Firandet på Sollidens slott I år startar återigen firandet av Kronprinsessans födelsedag på Solliden. Nytt för i år är att Kronprinsessan och hennes familj kommer att åka i kortege genom Borgholm med start framför Sollidens Slott. Firandet börjar traditionsenligt under eftermiddagen med att Kungaparet och Kronprinsessan med familj kommer ut från Sollidens Slott. Här ges …

Firandet på Sollidens slott Läs mer »

Fotbollsfest på Strand Hotell

9 juli, 2022

Fotbolls-EM på storbildsskärm Tillsammans med Framtid Borgholm bjuder vi in till fotbollsfest på Strand Hotell. Kom och heja fram landslaget redan ikväll när de möter Nederländerna kl 21.00 i Sheffield. Ses där!

Lena Hallengren inviger Victoriavandringen

7 juli, 2022

Lena Hallengren inviger Victoriavandringen Den första Victoriavandringen invigs av socialminister Lena Hallengren klockan 10.00 och pågår sedan hela måndagen den 11 juli. En vandringsdag för hela familjen. I år genomförs vandringen i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. Upplev den unika naturen på Södra Öland – en del av Unesco’s världsarv. Södra Ölands odlingslandskap är …

Lena Hallengren inviger Victoriavandringen Läs mer »

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022

7 juni, 2022

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 för att hon vid vinterns Paralympics i Peking vann två guldmedaljer i alpin kombination och slalom samt brons i störtlopp. Det var Sveriges första alpina medaljer i Paralympics på 20 år. Innan succén i Paralympics hann hon dessutom med att vinna dubbla guld vid Para-VM i norska …

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 Läs mer »

Victoriavandringen

10 maj, 2022

Victoriavandringen Upplev unika naturen på Södra Öland – en del av UNESCO’s världsarv. Victoriavandringen invigs på morgonen och pågår sedan hela måndagen den 11 juli. En vandringsdag för hela familjen. I år genomförs vandringen i Penåsa, utanför Kastlösa i Mörbylånga kommun. Stora Alvaret utgör en av 15 svenska platser listade på Unesco’s världsarvslitsta. I trakterna …

Victoriavandringen Läs mer »